I förra nyhetsbrevet skrev jag bland annat om att charterbolagen troligen ska dra ner på utbudet nästa sommar. Jag var inte säker på uppgiften, så här skev jag:

”Vad värre är, är att jag hörde att de svenska charterbolagen ska dra ner på sina resor sommaren 2009. Det behöver inte betyda att det är sant, jag fick uppgiften från ett ekonomiprogram på teve. Där fanns inga representanter från charterbolagen som kommenterade uppgiften så den kan mycket väl vara osann. Skälet till neddragningen påstods vara den globala finanskrisen, man förmodade (sades det i inslaget) att färre skulle ha råd att resa utomlands 2009.”

Idag bekräftar DN den uppgiften, i alla fall när det gäller Fritidsresor. Nu gör det kanske inte så mycket om det bara gäller Fritidsresor, det är inte så stora i Grekland, värre är om Apollo beslutar sig för att dra ner. Om så blir fallet, kommer det bli ”svårare” – och framförallt dyrare – att resa till Grekland nästa år. Sterling - kom tillbaka!

Läs mer om charterbolagens framtid på DN