I söndags bestämde vi oss för att gå till Skansen. Vädret var ljuvligt och passade perfekt för en långpromenad. När vi började gå kom vi att prata om Grekland och nästa års resor. Lite tidigt för att vara oss, vi brukar inte prata resor förrän tidigast i januari. Kanske är det förra årets långresa som spökar, då fick vi ljus i själen ända fram till slutet av november. Nu råder mörker.

Hur som helst. När vi kom in till Nybroviken kom vi på att vi pratat Grekland hela vägen. Vi hade inte ens märkt att vi redan var i stan. Så inne i diskuterandet var vi. Under de trettio minuter de tog att gå till Nybroviken kom vi fram till vart vi skulle åka nästa år, vi hann ändra oss lika många gånger som vi spikade resplanen. Först åkte vi till Thassos, Limnos och Samotrake, sedan till Korfu och Paxos, därefter blev det Andros, Tinos och Syros och slutligen reste vi till Kalymnos och Telendos. Lite Kreta blev det också. Vi hade inte tänkt åka till alla dessa öar, så mycket tid och pengar har vi inte. Det var det olika rutterna vi diskuterade. När vi kom till Skansen (som var mycket vackert denna dag) hade vi kommit på helt andra tankar och vi fick börja om. Att vi ändrade oss beror på att vi vill åka till Grekland på semester: utan att jobba, utan dator, utan extra kameror – ja kanske till och med utan mobiltelefon. Som vi reste förr i tiden. Att bara vara. 

Nu har vi sått ett litet frö till vad vi tror är vår drömresa. Nu är det bara att vattna och vårda fröet så att drömmen kan gå i uppfyllelse.

För er som alltid undrat så är det 20 000 steg från Skanstull till Skansen tur och retur. :-)