Det gick både bra och dåligt i vår jakt på Teva-sandaler. Camilla hittade ett par på Alevalds, men jag hittade tyvärr inga i min storlek. Vi var sedan på tre Stadium (inga  Teva), två Intersport (inga Teva) och två Naturkompaniet. Naturkompaniet sålde Teva men utbudet var dåligt och min storlek fanns inte. Idag ska jag göra ett nytt försök på Addnature. Finns det inte Teva där får jag försöka hitta i Grekland, eller stapla runt i mina flippflopp.

Jag håller på att göra ett fotokollage med bilder från mammas 60-årsdag på Santorini 1988. Bildkollaget ska jag sätta upp på hennes rum i Grekland. (Hoppas du har fullt upp med att packa mamma och inte har tid att läsa bloggen.) Det är lite bängligt eftersom jag inte har någon skanner. I stället fotar jag pappersbilderna med digitalkamera och skriver ut bilderna. Resultatet blir sisådär. Skulle säkert kunna bli bättre om jag haft mer tid.

Det blir allt mer sällan som jag tittar i gamla fotoalbum. Bilderna från 1988 har jag inte sett på åratal. Det är många härliga minnen som ploppar upp. Ett glatt minne är från själva födelsedagen. Vi åkte mycket taxi den dagen, bland annat till och från stranden (vi bodde i Katerados) och till och från Fira. Av någon underlig anledning hade vi samma taxichaufför på varje resa. Både vi och taxichauffören tyckte det var lite märkligt att det var just honom vi stoppade varje gång vi skulle ha en taxi. Vi tog en bild som minne. Taxichauffören ville att vi skulle skicka en kopia till honom. Vi bad om hans adress och då slet han upp en liten papperslapp och skrev (på grekiska): “Kostas, Santorini”. Inget mer. :-)

Taxi på Santorini.

Santorinis enda Kostas? Knappast. :-)

Saken som hänger runt mammas hals fick hon på födelsedagen. Det är en liten ful blå gubbe (eller om det är en gris?) med texten ”Congratulations”. Hon var tvungen att bära den hela dagen. Som av ett under finns den kvar och det ska bli ett sant nöje att överlämna den på 80-årsdagen. Vad glad hon ska bli. :-)