Resan mellan Samos och Fourni var cirkusaktig. Jag skrev om resan på bloggen, här kommer ett utdrag från den texten:

”Fick skjuts ner till hamnen där ”delfinen” som skulle ta oss till Fourni låg och väntade. Inte mycket folk ombord. Skönt. Ingen vind. Ännu bättre. Det här blir en lugn resa tänkte vi. Så fel vi hade. Båten skulle avgå 08.00 och vara framme på Fourni 50 minuter senare. Den avgick kl 08.00 precis som den skulle, men den kom inte fram när den skulle, nästan 2 ½ timme tog resan. Blåste det? Ja, men inte så farligt. Gick det höga vågor? Ja, men inte lika höga som under senaste resan. Varför tog det då så lång tid? Svaret är grekiskt logiskt: rutten hade ändrats under morgonen. Något som ingen annan än kaptenen verkade känna till. För er som inte vet var Fourni ligger kommer här en kort geografilektion: Fourni ligger strax väster om Samos, Ikaria ligger i sin tur väster om Fourni. Slut på lektionen. Konsekvensen av detta innebär att man först borde åka till Fourni och sedan till Ikaria. Så stod det också på den ”gamla” tidtabellen. Men kaptenen (eller vem det var) ville annat. Vi åkte helt sonika förbi Fourni. Det var länge oklart om båten ens skulle dit. De flesta som var ombord skulle till Fourni. Majoriteten var greker. Greker kan till skillnad mot oss svenskar visa ilska. Vilket vi fick en lektion i när det gick upp för passagerarna att båten först skulle åka till Ikaria, och sedan eventuellt åka t i l l b a k a till Fourni. Därifrån skulle båten egentligen gå till Patmos klockan 10.15. Nu gick den till Fourni 09.45, för att sedan fortsätta till Patmos. När vi lämnade hamn var dem som skulle till Fourni fortfarande förbannade, när det gick upp för dem som skulle till Patmos att de först skulle till Fourni blev dem förbannade. Av någon oklar anledning blev båda grupperna förbannade på varandra. Det blev ett sjuhelsikes liv ombord. Jag frågade en grek vad som stod på. Han svarade att vi lever i en demokrati och då både kan man – och ska man – säga vad man tycker. Han log när han sa det. Sedan fortsatte han gorma. :-)”

Väl framme på Fourni möttes vi av två rumsuthyrare som erbjöd oss rum. Nej tack, kanske senare svarade vi. Det var min tur att leta. Hittade inget. Gick bort till Toula, kanske hade hon trots allt lediga rum (vi hade ringt tidigare och då var det fullt). Jag hade tur och otur, det fanns förvisso ett rum ledigt, men ingen utsikt och ledigt bara till lördag. Camilla tog över letandet. Hon kom tillbaka med skakande huvud. Camilla gav dock inte upp och kom snart tillbaka med ett leende. Där ska vi bo sa hon och pekade på Kosta Reli Studios & Apartments (bredvid Toula). Stora fräscha rum med AC, TV, kök, stora balkonger, de flesta med havsutsikt.

Utsikt från rum nummer 10 på Kosta Reli på Fourni.

Utsikt från rum nummer 10 på Kosta Reli på Fourni. Betyg på utsikt: 4.

Från Fourni åkte vi till Samos (igen). Nästa utsikt kommer alltså från Samos.