Som jag skrivit förut har Amorgos seglat upp som Greklands hetaste ö sommaren 2008. Det beror mycket på att Amorgos är årets enda grekiska charternyhet. Alla stora tidningar har haft reportage om Amorgos i år, Aftonbladet var först, sedan kom Expressen följt av DN och GP, igår var det Svenska Dagbladets tur. Tre av reportagen har ordet blå i rubriken, de andra nämner ordet i texten. Det börjar nästan bli lite tjatigt. Här är alla reportage jag har läst om Amorgos i år:

AB: Greklands skönaste ö

DN: Amorgos i det stora blå.

Expressen: Greklands blåaste ö.

GP: Med barnen tillsolen i Grekland.

SVD: Ut i det stora blå.

I förrgår satte många blivande Amorgosentusiaster kaffet i vrångstrupen när Apollo stoppade sina bokningar till Amorgos. Anledningen sades vara problem med båttransferna. Nu verkar det emellertid som att det ska gå att boka Amorgos igen. Jag hoppas sannerligen att resorna blir av, jag vill att så många som möjligt ska få se denna helt fantastiska ö. Läs mer om bokningsstoppet på Kalimera.

Här kan du läsa om Amorgos på Kalimera…

Här kan du köpa en fyllig E-guide om Amorgos…

Amorgos.

Amorgos i det tjatiga blå.