Camilla var mycket nöjd och belåten med sin ridtur. Hon rekommenderar alla som gillar hästar att prova. (Läs om Stamatis här.) Vädret var perfekt. Hon hade tur som red igår, idag är himmelen täckt av tunga regnmoln. Frukost på balkongen var det inte tal om idag. Vi åt inne, med tända värmeljus och vacker musik strömmande ur iPoden. Mysigt det också. Några bilder från ridturen:

Rida häst på Naxos.

Rida på Naxos.

Plaka på Naxos.

När Camilla kom hem körde vi till Fotis i Agios Prokopios för att äta lunch. Vi väljer oftast Fotis, av flera anledningar: för att de fortfarande har öppet (annars hade det varit svårt), för att ägarna är supertrevliga, för de låga priserna, för den goda maten, och sist, men inte minst, för den rogivande utsikten över den folktomma stranden. Menyn är minimalistisk så här års, igår fanns det fyra rätter att välja mellan: tsatziki, grekisk sallad, omelett och kotlett. Vi valde sallad och omelett.

Vi hade tänkt gå ner till Portaran och se solnedgången igår kväll. Men vi hann inte dit, solen har verkligen bråttom ner nu. Gör ett nytt försök ikväll, om vädret blir bättre. I stället träffade vi några vänner som nyligen kommit hem från Tunisien. De hade köpt en souvenirkamel med sig hem. (Har alltid undrat vilka det är som köper hem sådana där saker. Nu vet jag. På Santorini finns åsnor i kolossalformat att köpa.)

Camilla och Camilla.

Camilla och Camilla. Syns det att Camilla (människan) ler lite ansträngt? Hon tyckte det var lagom kul att bli fotograferad med kamelen, vi andra hade desto roligare. Camilla betyder nämligen kamel på grekiska. Något som Camilla fått höra åtskilliga gånger i Grekland. När jag presenterar mig som Jannis i Grekland säger folk oftast: Ooh, you have a Greek name! Very good! När Camilla presenterar sig blir det först tyst, sedan kommer ett litet leende och ett: Nice to meet you, Camilla.

Efter mötet med Camillakamelen fick vi ett telefonsamtal. Några andra vänner undrade om vi hade lust att komma över. När vi fick veta vad som skulle hända tackade vi glatt ja! Väl där fick jag skarpa order om att inte publicera några bilder på internet från kvällen. Blev först lite förvånad, men förstod senare varför. Det enda jag kan säga är att vi hade en mycket trevlig – och rolig – kväll! Hehe.

Idag skulle vi egentligen ha plockat oliver igen. Tyvärr är plockningen inställd på grund av regn. Just nu klarnar det upp. När jag publicerat detta ska vi köra till Aperantos och äta lunch. Undrar hur det är i Aperantos så här års. Snart vet vi.