Nu har vi flyttat från Pension Sofi i Naxos stad till Hotel Agios Prokopios i Agios Prokopios. Anledningen till att vi bytt boende är att vi här har tillgång till internet dygnet runt. Och naturligtvis för att det är ett mycket bra boende. Precis som Pension Sofi är. Pension Sofi har förresten förärats med en rekommendation i Lonely Planet. Något dem är mycket stolta över. Och väl värda.

Igår orkade vi inte blogga. Hade under dagen kört långa sträckor, det, och den för årstiden extrema värmen, gjorde slut på oss. Bland annat körde vi ner till Panormos som ligger söder om Moutsouna. Där möttes vi av ett för oss okänt Naxos. Nästan hela kusten var öde, några få hus bara. Vi passerade en del fina stränder, bland annat Psili Amos, som var tom på folk. I Panormos, som ligger vid vägs ände, mötte vi fyra turister, två som badade och två som hade soppatorsk och letade efter en bensinstation. I ödemarken! De hade tur, de fick bensin av en privatperson.

Panormos på Naxos.

Panormos på sydöstra Naxos.

Efter Panormosbesöket körde vi den långa vägen tillbaka till civilisationen igen. Återstoden av dagen ägnade vi åt att se några av Naxos många fina bergsbyar. Lunch åt vi i vackra Aperanthos.

Nu över till Pocko locko. Igår ordnade ägarna till Pension Sofi BBQ i deras hus som ligger på promenadavstånd från pensionatet. Inbjudna var några av deras gäster, bland annat vi två. En tjej som var med på festen hade Rena (som driver Pension Sofi) mött av en slump tidigare under dagen. Tjejen – som kom från Brasilien - hade stoppat Rena när hon kom körandes på sin moped och frågat varifrån katamaren gick. Hon visste inte vilken ö hon var på, eller vart hon skulle. Rena förklarade varifrån båtarna gick och frågade vart hon skulle. Paros sa hon. Det går inga fler båtar till Paros sa Rena. Då tar jag en taxi sa hon. På fullt allvar. För att göra en väldigt lång historia kort tog hon in på Pension Sofi. (Det finns hur mycket som helst att berätta om ”tjejen från Brasilien”, men det tar vi en annan gång.) Hon – som heter Laila - var alltså en av gästerna som var med på festen senare under kvällen. En fest som var trevlig på alla sätt och vis, men den kanske största anledningen var denna fantastiska kvinna. Hon var begåvad med en mycket speciell personlighet och var så spontan och rolig att vi inte kunde hänga med i svängarna när hon satte igång. Hon kunde ytterst lite engelska, det bekom henne inte ett dugg, hon pratade ändå, på olika språk. Oftast sa hon pocko locko, som betyder (typ) knäckskalle, fast på ett positivt sätt.  Det går inte att beskriva henne eller den kväll hon gav oss, man måste ha varit där för att fatta, därför skriver jag inte mer än så här. (Hon åkte till Paros i morse. Med båt.) Här kommer några bilder från partajet:

Naxos.

Bläckfisken förbereds av Thodoris.

Bläckfisk på Naxos.

Vi fick en kort anatomilektion. Det ni ser på bilden är bläckfiskens mun, det svarta är ”tänderna” som liknar en papegojas näbb.

Naxos.

Grillning av bläckfisk och diverse nyfångade fiskar grillas av ett spöke. (Vi åt den godaset fisken någonsin i Grekland.)

Dans på Naxos.

Thodoris, Rena och Camilla.

Dans på Naxos.

Ulf (stamgäst sedan många år), Thodoris och Zorba. (Det är inte lätt att följa med Thodoris när han sätter igång. )

Mickey Olsson dansar Zorba.

Även Mickey Olsson fick vara med och dansa. :-)

Vi är som sagt kvar på Naxos. Stannar här ytterliggare två nätter innan vi drar vidare. Om vädret tillåter, ett nytt oväder är på ingång.