Nu är det sagt. Vi hade tänkt överraska två Kalimeravänner som är på Naxos. De läser bloggen och vi ville därför inte skriva var vi befinner oss. Idag har vi försökt överraska dem, men utan att lyckas. De gäckar kanske oss i stället för vi dem.

Hur som. Vi kom igår. Tog in på Pension Sofi där vi nästan alltid bor nä vi är på Naxos. (Enda undantaget är när vi var här för några veckor sedan, då bodde vi i Agios Prokipios. Hos Vaggelis.) Panos med familj tog emot oss med stora famnen. Himla kul att vara här igen.

Utsikt från Pension Sofi.

Utsikt från vår balkong. Ett hus håller på att renoveras uppe i Kastro därav den stora kranen som skymtar till vänster i bild.

Igår hyrde vi bil och började beta av de vita fläckar vi ännu har kvar på Naxos. På kvällen strosade vi runt i gränderna i Naxos stad. Staden är mycket vackrare på kvällen än på dagen. Förvånansvärt mycket folk. Känns mer som mitten av juni än i slutet av september. Och duktigt varmt är det. Igår var det över 30 grader. Idag har det varit ännu varmare. Inte heller det kan vara normalt.

Naxos stad.

Att strosa runt i gränderna på kvällen kräver uppmärksamhet av strosaren. Annars kanske man slår skallen i ett valv. Vi åt middag på Scirocco. Fullsatt som brukligt. Och god mat. Som alltid.

Efter en ljuvlig morgon började vi dagens dag med en vandring på mellersta Naxos. Tyvärr var vi inte rätt klädda för långvandring så vi fick nöja oss med en kort dito.

Vandra på Naxos.

Vid bron över floden Kvack började vi vår vandring.

Vandra på Naxos.

Förvånande nog rann det fortfarande vatten i ”floden”. Var i hela friden kommer det ifrån? Det har ju inte regnat på evigheter.

Hejhopp.

På ett ställe var flodfåran kolossalt bred. Jag fick ta sats och hoppa av bara…  Till skillnad från Blind-Anders överlevde jag mitt hopp. :-)

Ödla på Naxos.

Vi hade hoppats (ursäkta ordvitsen) att få se flodsköldpaddor. Tyärr såg vi inga. Vi fick nöja oss med denna ödla.

Mickey Olsson på Naxos.

En stadig och mycket god lunch åt vi i Ano Sangri. Mickey Olsson underhöll katterna så vi kunde äta ifred.

Resten av dagen ägnade vi åt att försöka hitta Kalimerianerna. Vi gör ett nytt försök i morgon. Ikväll ska vi gå på bouzikiafton i Kastrot. Men först ska vi kolla in solnedgången. Har vi tur blir den lika osannolikt vacker som igår. Bild kommer på Kalimera nästa vecka.

PS. Bloggen har varit seg som sirap en tid, det ska vara fixat efter 01.00 i natt.