Idag blir det många bilder och lite text för omväxling skull.

Gårdagen började med långfrukost och slutade med långmiddag. Jag hade ynnesten att gå till bagaren. Köpte samma bröd som dagen innan. Gott. Tänk om det gick att köpa lika gott bröd hemma.

Bröd från Fourni.

Rykande färskt Fourni-bröd. Räcker till fyra personer och kostar endast 9 kronor.

Vi var fortfarande lite ledsna för att vi inte kom till Chrisomilia. Tänkte ett tag att vi skulle ta båten dit, men vågorna såg inte roliga ut så vi lät bli. Någon båt till grannön Thimena hade vi inte sett till. Förrän igår. Nu spelade inte vågorna någon roll, Thimena var för oss en vit fläck, till skillnad mot Chrisomilia som vi besökt förut. Thimena är okänd för de allra flesta, öns nämns inte ens i guideböcker. Ändå bor där cirka 120 personer.

Thymena.

Båten som vi åkte till Thimena med. Fourni i bakgrunden.

Thimena by.

Byn är liten, inte speciellt vacker, men grekiskt charmerande. Bilden är tagen på huvudgatan.

Vy över Thimena.

Vy över Thimena.

Efter att ha ”utforskat” byn (finns en minimarket och två tavernor) gick vi till Keramidostranden där vi tillbringade resten av dagen.

Keramido beach.

Här finns en taverna och ett litet (tre rum) pensionat.

Båten hämtade oss på utsatt tid. När vi kom tillbaka till Fourni pekade kaptenen mot några bord och sa att det skulle bli fiesta där på kvällen. (Camilla tyckte att han sa siesta, vilket hon tyckte lät lite konstigt.) Vi satte oss på byns bästa kafé (Arxodiko), drack varsin frappé och följde festförberedelserna. Stolar och bord bars fram, en fiskebåt utsmyckades, en scen byggdes upp. Det såg lovande ut.

Festen skulle började klockan tio, mat och dryck utlovades så vi hoppade över middagen. Något vi inte var ensamma om.

Miltos taverna på Fourni.

Tavernorna hade ingen bra kväll.

Strax efter tio började folk köa till maten: small fish, big fish, sallad och bröd. Och vin förstås. Sedan började bandet spela. Högt! Nisiotikan klingade över bygden.

Fiesta på Fourni.

Snygg scen!

Det dröjde inte lång stund innan ”dansgolvet” fylldes med danslystna greker (här är nästan bara greker, ser inte många utlänningar, har inte hört ett enda ord svenska sedan vi kom hit).

Dans natten lång.

Vi gick hem vid midnatt. Somnade direkt. Jag vaknade till 03.30, då var festen fortfarande igång!

Det var lite om gårdagen. Idag tar vi nya tag inför den stora festen i Pythagorion på Samos (har skrivit om den i ett tidigare inlägg). Båten till Pythagorion går klockan fyra i eftermiddag. Via Ikaria förstås. :-) Det känns inte helt hundra att lämna Fourni, men vi vill inte missa festen på Samos, plus att vi ska träffa lite folk där. Kanske återvänder vi till Fourni senare i höst.

Mickey Olsson då? Han mår bara bra och är med oss hela tiden.

Mickey Olsson
Idag har han fått smaka på en Mickey Olsson-anpassad sockerkaka. Den var god.

Vi återkommer imorgon och berättar om fyrverkeri- och båtbrännarfesten på Samos.