Vi fortsätter där vi slutade. Hinner tyvärr inte med att blogga om något annat än Mitt lilla galna underbara grekiska bröllop. In sinom tid ska jag berätta varför.

Så enkelt såg han livet och började jaga oss. Vi sprang och han efter. En fråga dök nanosnabbt upp. Var detta också ett tecken?

Så avslutades del 6 i historien om Mitt lilla galna underbara grekiska bröllop. Har du missat de inledande avsnitten klickar du på länkarna nedan:
Del 1…
Del 2…
Del 3…
Del 4…
Del 5…
Del 6…

Den galna åsnan hade satt griller i skallen på oss. På vägen ner till Langada sa vi inte mycket. Vi tänkte desto mer. På samma saker. Hur i hela friden skulle vi få upp alla gäster till klostret? Hur hade vi tänkt egentligen? Hur skulle min mamma – som har dålig rygg och går med rullator – ta sig till klostret? Åsna? Går inte för ryggen. Helikopter? Dyrt. Bäras? Tungt. En aning molokna tog vi bussen hem till Katapola igen. Satte oss på balkongen. Tittade ut över vår älskade Katapolabukt. Vi ville så gärna gifta oss på vår ö. Varför var det så svårt? Amorgos gjorde det svårt. Amorgos förblindade våra hjärnor. Vi kände att vi behövde en paus. Vi bestämde oss för att åka till en annan ö där vi kunde rensa kropp och själ från Amorgos.

Nästa morgon satt vi på Express Skopelitis med destination Donoussa. Solen gick upp vid horisonten och livet kändes genast lite bättre. När vi kom fram till Donoussa letade vi upp Dimitris och Evdokia på Prassinos Studios. De hade rum. Tack. Bestämde oss för att göra en vandring för att rensa hjärnan och fatta några viktiga beslut. Vi kom inte så långt. Gick bort till Kendros beach, tittade lite lojt på stranden och de som badade. Kändes bara trist så vi gick tillbaka mot byn igen. Satte oss vid kyrkan ovanför hamnen och filosoferade över livet.

Vy över enda byn på Donoussa.

I fjärran såg vi Naxos. Kanske vi skulle gifta oss på Naxos? Nej, inte Naxos. Det kändes inte rätt. Här på Donoussa? Nej tack. Vi började inse fakta – Amorgos var ingen bra ö att gifta sig på. Inte om vi skulle gifta oss vid Agios Theologos. Men var skulle det funka? Torget i Chora? Kanske. Längs hamnpromenaden i Katapola? Kanske. Vi satt länge och funderade. Kom fram till att vi var på fel ö så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Amorgos igen redan nästa dag. Kände oss dumma inför Dimitris och Evdokia. Hur skulle vi förklara att vi bara ville stanna en natt på deras lilla ö. Vi hade tur. En båtstrejk var i antågande. Express Skopelitis skulle gå till Amorgos nästa morgon, sedan var det strejk. Tack grekiska strejker. Betalade för två nätter fast vi bara bodde en natt för att dämpa vårt dåliga samvete. Nästa eftermiddag var vi tillbaka på Amorgos igen. Rum nummer 5 väntade snällt på oss.

Solnedgång från rum nummer 5.

Samma kväll gick vi igenom alla alternativ. Ungefär samtidigt som solen gick ner var det någon av oss (minns inte vem) som kläckte ur sig en klok fråga, en fråga som vi förträngt: Om vi tyckte att det var svårt för våra gäster att ta sig till Tilos, hur svårt är det då inte att ta sig till Amorgos? Bra fråga. Och svaret löd: det är svårare. Min mamma skulle aldrig orka med vare sig båtbyte eller Express Skopelitis. C:s mormor och morfar skulle protestera å det vildaste. Vi var med andra ord tillbaka på ruta ett.

Några dagar senare lämnade vi Amorgos utan svar. Stannade några nätter på Naxos. Kanske, kanske skulle vi hitta rätt där. Men inte. Nu hade vi bara några dagar kvar på semestern och de ville vi spendera tillsammans med Paris och Julia på Honeymoon beach hotel på Santorini. Så vi åkte dit.

Första kvällen - när alla tavernagäster gått och lagt sig – satt vi ner och pratade med Paris och Julia. De märkte att vi inte var oss själva. Undrade om det hänt något under resan. Nja, sa vi det har det inte. Lite kanske. Efter en stund kunde vi inte låta bli att berätta. Vi sa som det var. Att vi hade åkte land och rike runt för att hitta den ultimata platsen att gifta sig på. Ni ska gifta er, skrek Julia. KUL! GRATTIS! Var frågade Paris? Vi vet inte sa vi. Vi har inte hittat den ultimata platsen ännu. Men, men men, sa Paris. Varför har ni åkte runt halva Grekland? Det är ju här ni ska gifta er, log han och pekade med hela handen. Vi vände oss om och tittade mot:

Den hjärtformade poolen på Honeymoon Beach hotel.
To be continue…