Jag är prenumerant på Nationalencyklopedin på internet. Det kostar en slant, minns inte exakt, men jag tror att det är 495 kr om året. Faktiskt värt varenda krona. Det finns hur mycket som helst att läsa och ibland kommer intressanta nyhetsbrev i mejlboxen. I förra nyhetsbrevet fick jag svar på en fråga jag funderat på länge: blir jag blötare om jag går hem i regnet än om jag springer hem. Förutsatt att jag inte har något paraply förstås. Om jag går tar det längre tid att komma hem och därför blir jag blötare. Alternativt: om jag springer kommer jag fortare hem, men vinden driver in mer regn och därför blir jag blötare.

Enligt Göran Grimvall, professor i teoretisk fysik på KTH i Stockholm, blir man blötast när man går. Kort går det ut på att desto längre tid man befinner sig i regnet desto blötare blir man. Han förklarar med en längre utläggning som jag tyvärr inte kan länka till eftersom sidan är lösenordsskyddad.

Tack Nationalencyklopedin! Nu vet jag. Hädanefter ska jag springa när det regnar.