Jag fotade mycket med min mobil när jag var i Grekland i höstas. Bilder som jag skickade till bloggen Kalimera Live. Igår tänkte jag börja om igen, att blogga med mobilen alltså. Det gick inte för minnet var fullt. Nu har jag med manualens hjälp lyckats flytta över filerna till datorn. Jag gillar inte att läsa manualer. Kan själv är mitt devis. Funkar tyvärr sällan. Några av bilderna hade jag glömt bort, som denna:

Kan gäss engelska? Ja om de kommer från Kanada.

Bilden är tagen i Hågelbyparken i Botkyrka söder om Stockholm. I parken finns bland mycket annat en 4H-gård och en damm med massor av pippifåglar av olika slag. Men inte en enda gås. Vilket är konstigt. Här i Stockholm finns det Kanadagäss i snart varenda park. De ökar lavinartat och medför stora problem. Fler och fler parker misshandlas av dessa aggressiva, gräsätande och dygnetruntskitande gäss. Att ha picknick på Djurgården är nästan omöjligt. Det ligger skit överallt.

Personalen i Hågelbyparken har på ett enkelt och smart sätt löst problemet. En varningsskylt på engelska. Det hörs ju på namnet – Kanadagäss kommer från Kanada och i Kanada pratar man som bekant engelska. Att ingen kommit på det tidigare. :-)

Annica Tigers blogg finns mer att läsa om Kanadagåsplågan.